Smestadtunnelen igjen åpen

Etter å ha vært stengt i nesten ett år for utbedringer er den normalt svært trafikkerte Smestadtunnelen i Oslo igjen åpen for trafikk.

NTB
22. mai 2016 - 12:05

Tunnelen var den første som ble stengt da Veivesenet påbegynte sitt store tunnelutbedringsprosjekt i fjor sommer. Over hele landet skal 200 tunneler oppgraderes til EU-standard og moderniseres, ved at gammelt utstyr skiftes ut og ny sikkerhet bygges inn.

Søndag klokka 18 søndag slapp de første bilene gjennom i begge løp, etter at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) hadde talt.

Bare i Oslo står ti tunneler på arbeidslisten som gjelder for 2015 til 2019.

Da arbeidet på Smestad skulle starte 2. juni i fjor, var det ventet kø og kaos på Ring 3, fordi trafikken måtte omdirigeres til veier med mye mindre kapasitet. Men trafikkaoset uteble. Mange av dem som normalt ville tatt bilen om morgenen, valgte heller å sykle eller benytte kollektivtransport.

Planlagt byggetid i Smestadtunnelen var ett år. Nå ser det ut til at Veivesenet har klart å bli ferdig litt før tida. Gjenåpningen markeres med en nesten to timer lang seanse på Smestad søndag ettermiddag.

– Det aller meste har gått bra. Det er selvfølgelig alltid små overraskelser i store prosjekter, men at vi nå kan åpne tunnelen en uke før planen sier noe om at det har gått bra, sier byggeleder for Smestadtunnelen, Linn Kulberg Knutsen i Statens vegvesen, til NRK.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.