Bildet viser en del av tilførselsvegen fra øst. Brua over Sandsfjorden ses i bakgrunnen.

Kruse Smith lavest på Sandsfjordforbindelsen

Kruse Smith fra Sandnes ligger best an av fire entreprenører som har gitt pris på tilstøtende veger til Sandsfjordbrua. Anbudet er på 205,8 millioner kroner. 

Anbudskonkurransen er dominert av rogalendinger. Bertelsen & Garpestad fra Egersund er nr. to med et anbud på 213,7 mill, Veidekke er nr. tre med 229,1 mill., og Risa fra Hå kommune på Jæren følger like bak med 230,5 mill.

Det laveste anbudet ligger litt høyere enn byggherrekalkylen.

Sandsfjorden ligger i Suldal kommune i Rogaland. Oppdraget omfatter til sammen fem kilometer veg hvorav 1 435 meter skal gå i tunneler. På østsiden av fjorden blir det tre tunneler, på vestsiden blir det to. Den lengste tunnelen blir 395 meter lang, den korteste 170 meter.

Brua over fjorden blir en 580 meter lang fritt-frambyggbru med et hovedspenn på hele 290 meter. Brubyggingen lyses ut etter sommerferien.

Høsten 2015 skal forbindelsen over Sandsfjorden erstatte fergesambandet Sand-Ropeid på fylkesveg 46.

 

 

Forsiden akkurat nå

Ledelse til Mesta og NCC

Mesta og NCC leder hver sin konkurranse om driftskontrakter for de neste fem årene. Mesta vil ha 229,5 millioner for drifts- og vedlikeholdsansvar for området Mandal, NCC vil ha 178 millioner for samme ansvar for området Nordre Hedemarken. Les hele saken

Ny E18 i Østfold stenges

Mindre enn tre år etter at en ny strekning på E18 i Østfold ble tatt i bruk, må vegen stenges for utbedring. To kulverter for en bekk under vegen har ikke tilstrekkelig kapasitet. Det laveste anbudet på løsning av problemet er på 14,427 millioner kroner. Les hele saken