Arkiv

Fant 3033 artikler

Tittel Dato

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.

Les Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre.

Les Sikker hjemmeseier i Bergen

VIDEO: Klart for verdens største undersjøiske vegtunnel

-Dette er er merkedag for oss som jobber på Rogfast-prosjektet, sier prosjektleder Tor Geir Espedal i Statens vegvesen som skal lede det historisk store undersjøiske tunnelprosjektet til 16,8 milliarder kroner.

Les Klart for verdens største undersjøiske vegtunnel

Kjempebuen til Saggrenda bru vokser

 Kjempebuen til Saggrenda bru vokser dag for dag. Vegarbeidet og Kobberbergselva fosser fram side om side

Les Kjempebuen til Saggrenda bru vokser

Stor interesse for g/s-veg i Nord-Odal

Ikke mindre enn ni entreprenører har gitt anbud på to gang/sykkelveger i Nord-Odal. De fleste er lokale firmaer fra Østlandet, men også to av de største deltar i konkurransen. Lavest ligger Billerud & Løhren fra Eidskog.

Les Stor interesse for g/s-veg i Nord-Odal

To anleggskontrakter til Lemminkäinen

Med tildeling av kontrakten på utbedring av fylkesveg 556 i Bergen har Lemminkäinen vunnet sitt første vegprosjekt i Sør-Norge. I Nord-Norge vant selskapet nettopp kontrakten på fylkesveg 6 i Harstad.

Les To anleggskontrakter til Lemminkäinen

Solvik-Olsen avfeier E18-kritikk som «bare tull»

Byrådsleder Raymond Johansen mener staten overkjører den lokale viljen dersom E18 bygges ut som opprinnelig planlagt. – Bare tull, svarer samferdselsministeren.

Les Solvik-Olsen avfeier E18-kritikk som «bare tull»

Mange utlendinger vil ha OPS-prosjekt i Hedmark

Det er stor internasjonal interesse for OPS-prosjektet mellom Løten og Elverum. 46 selskaper fordelt på 7 arbeidsfellesskap har gitt anbud. 

Les Mange utlendinger vil ha OPS-prosjekt i Hedmark

Entreprenøren sparket ut av Follotunnelen

Engelske VVB Engineering Ltd er sparket som hovedentreprenør for elektroarbeidene i Follotunnelen. 60 prosent av jobben gjensto da fristen for ferdigstillelse gikk ut 15. mai.

Les Entreprenøren sparket ut av Follotunnelen

Ny metode skal stramme opp Osstrupen bru

Osstrupen bru på fv. 542 sør for Florø skal strammast opp etter 40 års teneste. Eit av alternativa er å spenne opp komposittrøyr inne i brua.

Les Ny metode skal stramme opp Osstrupen bru

Tunge biler kan bli forbudt i Oslofjordtunnelen

Tydeligere skilting og raskere bom er noen av branntiltakene som innføres i Oslofjordtunnelen. Vegvesenet vurderer også forbud mot tunge kjøretøy.

Les Tunge biler kan bli forbudt i Oslofjordtunnelen

Mange vil fullføre fv 866 etter konkurs

Interessen for å fullføre arbeidet på Langbakken på fylkesveg 866 i Troms er imponerende. 13 entreprenører har meldt sin interesse. Kampen er jevn, men Efa Transport har likevel en relativ klar ledelse.

Les Mange vil fullføre fv 866 etter konkurs

Elektrifiserer flere fergesamband


Møre og Romsdal fylkeskommune fortsetter elektrifiseringen av fergetrafikken. Etter å ha sørget for å kutte CO2-utslippene med nesten 90 prosent på to fergesamband på Sunnmøre, håper de nå på lignende klimakutt på Nordmøre.

Les Elektrifiserer flere fergesamband

9000 kubikk betong til kjempekulvert i Bergen

Torsdag 18.mai startet NCC byggingen av en 230 meter lang betongkulvert som del av utviklingen av boligprosjektet Skjoldnes i Fana ved Bergen. Kulverten vil fungere som et lokk over motorvegen på E39, og skal være ferdigstilt til jul 2018

Les 9000 kubikk betong til kjempekulvert i Bergen

VIDEO: Se hvor raskt brannen i Oslofjordtunnelen utviklet seg

Det tok 5 minutter fra lastebilen begynte å brenne til den var overtent i Oslofjordtunnelen 5. mai.

Les Se hvor raskt brannen i Oslofjordtunnelen utviklet seg

Volvos første el-gravemaskin

Så er Volvo klar med sin første elektriske gravemaskin. I første omgang som en konsept-maskin, men allikevel et varsel om hva som er på gang.

Les Volvos første el-gravemaskin

Fra Erna til MEF

Julie M. Brodtkorb blir ny administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Hun har de siste 3,5 årene vært statssekretær/stabssjef ved statsministerens kontor

Les Fra Erna til MEF

Vegvesenet vil ha sammenhengende E18-utbygging

Vegvesenet påpeker en rekke ulemper ved å dele utbyggingen av E18 Vestkorridoren fra Oslo mot Bærum i to forskjellige etapper.

Les Vegvesenet vil ha sammenhengende E18-utbygging

Fergekontrakt på 2,5 milliarder kroner signert

Fjord1 og Møre og Romsdal fylkeskommune har signert den hittil største fergekontrakten i fylket. Kontrakten er på 2,569 milliarder kroner og skal gjelde fram til 31. desember 2030.

Les Fergekontrakt på 2,5 milliarder kroner signert

Moro å bygge veg i jomfruelig terreng

Det er moro å bygge veg i jomfruelig terreng, sier byggeleder Stein Morten Lieng i Statens vegvesen. Tryggere er det også, både for trafikantene og for de som arbeider på anlegget.

Les Moro å bygge veg i jomfruelig terreng

Bransjen utfordres på utslippsfrie maskiner

De største offentlige utbyggerne går nå sammen og utfordrer leverandørmarkedet på utslippsfrie løsninger for bygge- og anleggsplasser.

Les Bransjen utfordres på utslippsfrie maskiner

JCB i hovedrolle i ny Alien-film

20 JCB-maskiner har en av hovedrollene når den nye Alien Covenant har premiere på førstkommende fredag.

Les JCB i hovedrolle i ny Alien-film

Mange vil anlegge g/s-veg i Bærum


Det er stor interesse for å legge gang/sykkelveg langs Griniveien i Bærum. 11 entreprenører har gitt anbud. Arne Olav Lund vil ha 34,335 millioner kroner og leder konkurransen, men pustes i nakken av to konkurrenter.

Les Mange vil anlegge g/s-veg i Bærum

Forhandlet fram spleiselag med Bergen og Nord-Jæren

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen har forhandlet fram avtaler som betyr at staten skal betale halvparten av kostnadene for utbyggingen av bybanen til Fyllingsdalen i Bergen og Bussveien på Nord-Jæren.

Les Forhandlet fram spleiselag med Bergen og Nord-Jæren

Snart byggestart på fv 505 Skjæveland-Foss Eikeland

Bjelland AS og SV Betong er innstilt til å bygge mellom anna bru over Godsterminalen på Ganddal. Byggestarten på fylkesveg 505 Skjæveland-Foss Eikeland i juni. 

Les Snart byggestart på fv 505 Skjæveland-Foss Eikeland

Farlige rekkverk og for lite inspeksjoner langs E6 og Rv3

Vegtilsynet mener at Statens vegvesen ikke gjennomfører tilstrekkelige inspeksjoner langs E6 og Rv3, og at etaten i Region øst ikke har god nok oversikt over tilstanden på vegobjektene.


Les Farlige rekkverk og for lite inspeksjoner langs E6 og Rv3

Rosendal Maskin blir eneimportør av JCB

Rosendal Maskin AS overtar agenturet på JCB AgriLine som bla omfatter traktoren Fastrac. Selskapet blir dermed eneimportør av JCB i Norge.

Les Rosendal Maskin blir eneimportør av JCB

Spesialbil tester ut vegens bæreevne

Med spesialutstyr for såkalt platebelastning sørger Statens vegvesens egne laboranter for godt, komprimert vegunderlag før asfaltering.

Les Spesialbil tester ut vegens bæreevne

Forsker: Store kostnadssprekker i samferdselsprosjekter

En ny rapport fra NTNU viser at kostnadene for samferdselsprosjekter øker med 40 prosent fra Nasjonal transportplan til reel kostnad.

Les Forsker: Store kostnadssprekker i samferdselsprosjekter

Trinn 2 på Laksevegen starter i høst

Anleggsstart for prosjektene i trinn 2 på fylkesveg 714 Stokkhaugen-Sunde (Laksevegen) i Sør-Trøndelag er planlagt til høsten, med fullføring i 2020.

Les Trinn 2 på Laksevegen starter i høst

To år ekstra med bompenger i Kristiansand

Samferdselsdepartementet foreslår å forlenge bompengeordningen for Kristiansandsregionen med inntil to år

Les To år ekstra med bompenger i Kristiansand

Klarsignal for E39 Kristiansand - Lyngdal

Samferdselsdepartementet har i dag lagt fram forslaget om utbygging og finansiering av 68 km firefelts motorveg fra Kristiansand til Lyngdal. Prosjektet har en forventet kostnad på 21,4 milliarder kroner, og første enterprise lyses ut i september i år.

Les Klarsignal for E39 Kristiansand - Lyngdal

Nye fergekaier på Rørvik

Fergeleiet på Rørvik ved Trondheimsfjorden skal bygges helt om og tilpasses for elektrisk ladning. Det blir en omfattende jobb. De som er interessert i den, må gi anbud innen 8. juni.

Les Nye fergekaier på Rørvik

De har den farligste jobben på vegen

Med trafikken tett på har de som jobber langs vegene en utsatt arbeidsplass. Derfor mener de bilister bør bli flinkere til å ta hensyn på steder der asfalt- og annet vegarbeid pågår.

Les De har den farligste jobben på vegen

Bytter ut 30 000 kbm masse i Bj.Bjørnsons gate

Rundt 30.000 kbm løsmasser skal ut av fra vegprosjektet i Bj. Bjørnsons gate i Drammen. Noe av massene er så forurenset, at de må kjøres til godkjent deponi.

Les Bytter ut 30 000 kbm masse i Bj.Bjørnsons gate

BetonmastHæhre kjøper Tronrud Gruppen

BetonmastHæhre har inngått avtale om kjøp av Tronrud Gruppen. Gruppen består av entreprenørselskapene Tronrud Bygg, Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg. 

Les BetonmastHæhre kjøper Tronrud Gruppen

Vegdirektøren: Oslofjordtunnelen er forsvarlig

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen forsvarer sikkerheten i Oslofjordtunnelen. Nå etableres en gruppe som skal vurdere mulige tiltak.

Les Vegdirektøren: Oslofjordtunnelen er forsvarlig

Anlegg Øst fikk kontrakt på andre forsøk

Etter to anbudskonkurranser er det nå klart hvem som skal anlegge rasteplass ved E6 på Krekke i Gudbrandsdalen. Oppdraget går til Anlegg Øst Entreprenør fra Lillehammer. Kontraktsummer er 17,451 millioner kroner.

Les Anlegg Øst fikk kontrakt på andre forsøk

Elektrojobben i Mælefjelltunnelen er sendt ut

15. juni er en dato merke seg for elektroenteprenører som ikke er redde for store jobber. Da går fristen ut for å gi anbud på elektro-og SRO-installasjoner i den 9 354 meter lange Mælefjelltunnelen i Telemark.

Les Elektrojobben i Mælefjelltunnelen er sendt ut

Diskuterer fisk og førerløse biler

Hvor lenge er det til du møter førerløse biler langs E8 til Kilpisjärvi? Svart får du kanskje når norske og finske samferdselstopper møtes i Tromsø.

Les Diskuterer fisk og førerløse biler

Tidligere sjefingeniør: Alvorlige mangler ved tunnel-planen

Tidligere sjefingeniør i Statens vegvesen er bekymret for trafikksikkerheten i det nye løpet til Oslofjordtunnelen, og foreslår som løsning tre tunnelløp. 

Les Tidligere sjefingeniør: Alvorlige mangler ved tunnel-planen

Hastemøte om sikkerheten i Oslofjordtunnelen

Fylkesordførerne i Buskerud og Akershus møter Statens vegvesen i et hastemøte om sikkerheten i Oslofjordtunnelen på tirsdag.

Les Hastemøte om sikkerheten i Oslofjordtunnelen

Ordførere mener ny bru er løsningen

Etter brannen i Oslofjordtunnelen, mener ordførerne i Ski og Nesodden at tunnelen må erstattes av en broforbindelse. I Røyken vil man ha begge deler.

Les Ordførere mener ny bru er løsningen

Tunnelen blir stengt i opptil tre uker

Oslofjordtunnelen blir stengt i minst to til tre uker, opplyser Statens vegvesen. Skadene etter lastebilbrannen fredag er svært omfattende.

Les Tunnelen blir stengt i opptil tre uker

BetonmastHæhre kjøper et 20-talls Cat-maskiner

BetonmastHæhre-selskapene Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg har inngått intensjonsavtale med Pon Equipment AS om kjøp av et 20-talls Cat-maskiner.

Les BetonmastHæhre kjøper et 20-talls Cat-maskiner

Nye Veier – fullt digitalisert innen 2020

Dette er temaet for ett av flere spennende foredrag under Trimbles Novapoint brukerkonferanse på Sundvolden Hotell 9-11 mai. 

Les Nye Veier – fullt digitalisert innen 2020

Oppdrag til 900 mill. utlyst i Sør-Trøndelag

Et oppdrag som er kostnadsberegnet til 900 millioner kroner er sendt ut på anbud. Innen 15. juni vil Vegvesenet ha pris på 6,5 km ny E6 gjennom Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag. 3,6 km av strekningen går i tunnel.

Les Oppdrag til 900 mill. utlyst i Sør-Trøndelag

Veidekke og Skatteetaten sammen mot kriminalitet

For første gang går Skatteetaten sammen med en entreprenør i arbeidet mot kriminalitet i bygg- og anleggsbransjen.

Les Veidekke og Skatteetaten sammen mot kriminalitet

I år skal det asfalteres for tre milliarder

Nå kommer asfalten! I løpet av de kommende månedene skal det legges 2,7 millioner tonn asfalt på 390 mil norske veger.

Les I år skal det asfalteres for tre milliarder

Nedre Bragernes torg i Drammen bygges om

Det skal bli lettere å reise med buss i Drammen. Antall avganger utvides med bortimot 50 prosent. For å få det til må Nedre Bragernes torg bygges om. De som vil ha den jobben, må gi anbud innen 12. juni.

Les Nedre Bragernes torg i Drammen bygges om

Fant 3033 artikler. Viser 1–50.