Arkiv

Fant 2879 artikler

Tittel Dato

Mesta kan fornye kjempekontrakt i Troms

Mesta har gode muligheter til fornyet driftskontrakt for Indre Troms. Anbudssummen som gir ledelse, er på hele 611,7 millioner kroner. Kontraktsperioden er åtte år fra 1. september.

Les Mesta kan fornye kjempekontrakt i Troms

Ustoppelige Veidekke

Hvis det ikke er gjort regnefeil, får Veidekke asfaltkontrakter for 134,58 millioner kroner i årets første anbudsrunde i Region vest. Det er 25 prosent mer enn det de øvrige anbyderne ligger an til å få til sammen.

Les Ustoppelige Veidekke

To anbud på DAB i Rogaland

To selskaper har gitt anbud på klargjøring for DAB-radio i 11 tunneler i Rogaland. TC Connect fra Oslo leder konkurransen.

Les To anbud på DAB i Rogaland

Sju entreprenørfirmaer vil bygge den nye Ørvella bru

Den 79 år Ørvella bru på E134 i Hjartdal skal nå byttes ut, etter at det ble funnet svakheter ved innfestingen til rekkverket.

Les Sju entreprenørfirmaer vil bygge den nye Ørvella bru

Ramudden etablerer avdeling i Oslo

Ramudden AS kjøper Follo-selskapet Skilt og Vedlikehold AS, samtidig som de i disse dager etablerer en ny avdeling på Hvam nord for Oslo.

Les Ramudden etablerer avdeling i Oslo

Rasteplass i Ryfylke på anbud

En ny rasteplass på en nasjonal turistveg er sendt ut på anbud. Den skal etableres ved fylkesveg 46 i Suldal kommune i Rogaland. 6. mars er datoen å merke seg for entreprenører.

Les Rasteplass i Ryfylke på anbud

Ny frontplog fra Mählers

Mâhlers nye diagonalplog er konstruert for å kaste snøen like bra til både høyre og til venstre side.

Les Ny frontplog fra Mählers

Mye å gjøre for Veidekke i Region midt

Andre anbudsrunde for asfaltoppdrag i Region midt ser bra ut for Veidekke, som ligger an til å få fire av seks kontakter. De to siste går trolig til Peab.

Les Mye å gjøre for Veidekke i Region midt

NCC fikk gang- og sykkelveg i Bergen til 48 mill. kr

NCC har sikret seg kontrakten på utbygging av gang-og sykkelveg på Fv.540 mellom Straume og Sandeidet i Bergen.

Les NCC fikk gang- og sykkelveg i Bergen til 48 mill. kr

NCC tar for seg i sør

NCC ser ut til å forsyne seg grovt av asfaltkontraktene i Region sør. 9 kontrakter inngår i andre anbudsrunde. Hvis kontrollregningen ikke fører til forandringer, får NCC oppdrag som til sammen er verdt mer enn summen av konkurrentenes kontrakter.

Les NCC tar for seg i sør

Tre vinnere i 3. anbudsrunde i Region øst

Veidekke, Lemminkäinen og Skanska leder hver sin konkurranse i tredje anbudsrunde i Region øst. 106 000 tonn asfalt skal legges ut i de tre oppdragene.

Les Tre vinnere i 3. anbudsrunde i Region øst

Millioner til Vestfold etter bru-kollapsen ved Skjeggestad

Re og Holmestrand i Vestfold får 65 millioner kroner til utbedring av fylkesvegnettet, som følge av slitasje etter at Skjeggestadbrua kollapset for to år siden.

Les Millioner til Vestfold etter bru-kollapsen ved Skjeggestad

E6 i Østfold bedre enn antatt

Ni år etter at E6 gjennom Østfold var ferdig utbygget som motorveg, viser en rapport at vegen er mer lønnsom enn noen hadde trodd.

Les E6 i Østfold bedre enn antatt

Vegvesen-pensjonister frykter for Nye Veier

I et åpent brev til Vegdirektøren sier Statens vegvesens pensjonistforening i Aust-Agder at de ser med stor uro på Nye Veiers planer for E-18 strekningen Tvedestrand – Arendal.

Les Vegvesen-pensjonister frykter for Nye Veier

Vaktmester- kompaniet hiver seg på asfaltmarkedet

De etablerte asfaltentreprenørene har fått en ny konkurrent. For første gang har Vaktmesterkompaniet gitt anbud på asfaltkontrakter utlyst av Statens vegvesen. Nykommeren ligger an til å sikre seg en jobb til over 40 millioner kroner.

Les Vaktmester- kompaniet hiver seg på asfaltmarkedet

Rasteplass i Ryfylke på anbud

En ny rasteplass på en nasjonal turistveg er sendt ut på anbud. Den skal etableres ved fylkesveg 46 i Suldal kommune i Rogaland. 6. mars er datoen å merke seg for entreprenører.

Les Rasteplass i Ryfylke på anbud

Veidekke gjør det skarpt i nord

Veidekke har gitt pris på fire av fem asfaltkontrakter i Region nord og leder alle konkurransene. Hvis ikke kontrollregningen fører til forandringer, får Veidekke oppdrag for over 100 millioner kroner.

Les Veidekke gjør det skarpt i nord

Kontrakten for Helgeland Sør er signert

Skanska har signert kontrakt med Statens vegvesen om byggingen av E6 Helgeland Sør. Kontrakten er på 2,3 milliarder kroner.

Les Kontrakten for Helgeland Sør er signert

Anlegg Nord knusende overlegen

Anlegg Nord fra Alta har tatt en overlegen ledelse i kampen om driftskontrakten for området Nord-Troms. Altaværingene vil ha 298,9 millioner kroner for jobben. Nr. to ligger 23 prosent høyere.

Les Anlegg Nord knusende overlegen

Nytt professorat for nye gjennomføringsmodeller

Et nyopprettet professorat skal bidra til mer effektive metoder for gjennomføring av bygg- og anleggsprosjekter. En samlet bransje står bak ønsket om ny og kreativ forskning.

Les Nytt professorat for nye gjennomføringsmodeller

Nye Veier må forbedre sitt styringssystem

Nye Veiers styringssystem, som ivaretar krav til kvalitet og sikre veger, må forbedres før første vegutbygging starter. Det mener Vegtilsynet.

Les Nye Veier må forbedre sitt styringssystem

Hårfin ledelse til Eurostar

Kampen om den neste kontrakten på langsgående vegoppmerking i Region midt er helt jevn. Mindre enn en promille skiller de to laveste anbudene.

Les Hårfin ledelse til Eurostar

Stort oppdrag i Bjugn

27. mars går fristen ut for å gi anbud på et stort oppdrag på fylkesveg 710 i Bjugn i Sør-Trøndelag. I følge Vegvesenets overslag vil entreprisekostnadene komme på over 100 millioner kroner.

Les Stort oppdrag i Bjugn

Stort vegkryss i Gøteborg til Veidekke

Veidekke Anläggning har fått i oppdrag å bygge et planskilt vegkryss på Hisingen i Gøteborg . Kontrakten er en totalentreprise verdt 290 millioner svenske kroner.

Les Stort vegkryss i Gøteborg til Veidekke

Hårfin ledelse til Eurostar

Kampen om den neste kontrakten på langsgående vegoppmerking i Region midt er helt jevn. Mindre enn en promille skiller de to laveste anbudene.

Les Hårfin ledelse til Eurostar

DAB-pris: 465.000 kroner per tunnel

Det koster 465.000 kroner i gjennomsnitt å installere mottaksutstyr for DAB+ i en norsk vegtunnel.

Les DAB-pris: 465.000 kroner per tunnel

Nordøyvegen ut på anbud før sommeren

De fire første entreprisene for Nordøyvegen i Møre og Romsdal skal legges ut før sommeren i år, opplyser prosjektleder Marianne Nærø i Statens vegvesen til Våre Veger.

Les Nordøyvegen ut på anbud før sommeren

Kjøper sin tredje Miljøkjempe

Vaktmesterkompaniet har anskaffet sin tredje feiebil av typen Miljøkjempen. Med rotorclean vaskes vegen med høytrykk - uten børster.

Les Kjøper sin tredje Miljøkjempe

Elegante nye Loftesnesbrui

Etter flere tunge løft er nå hoveddelene på Loftesnesbrui på plass. Sidespennet på Loftesnessiden var det tyngste - på hele 477 tonn.

Les Elegante nye Loftesnesbrui

Foreslår fire prosjekter med Statlig Plan i neste NTP

– Vi har vurdert 12 prosjekter etter forslag fra regionene, og vi råder departementet til å gå for statlig plan i fire store plansaker, sier avdelingsdirektør Gyda Grendstad i Statens vegvesen.

Les Foreslår fire prosjekter med Statlig Plan i neste NTP

Entreprenør trekker anke om E6 på Helgeland

Byggingen av E6 Helgeland sør kan starte etter at Hæhre Entreprenør har trukket anken i den såkalte konvolutt-saken.

Les Entreprenør trekker anke om E6 på Helgeland

Mulig hjemmeseier for Entreprenørservice

Entreprenørservice fra Førde har gode muligheter til en hjemmeseier. Selskapet har gitt et anbud på 37,986 millioner kroner på første oppdrag i Førdepakken. Det gir en ledelse på fem prosent.

Les Mulig hjemmeseier for Entreprenørservice

Stor lokal interesse for E134 Morgedal - Mostøyl

Hele 12 entrepreprenører har regnet på den kommende vegutbyggingen på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Lavest er Morgedal Entreprenør med et tilbud på 59 mill kroner.

Les Stor lokal interesse for E134 Morgedal - Mostøyl

Trafikkløft til 3 milliarder

Etter fjerde gangs behandling ble Bypakken for Ålesund omsider vedtatt torsdag kveld. Vedtaket ble gjort med knappest mulig flertall, 25 mot 24 stemmer.

Les Trafikkløft til 3 milliarder

Varoddbrua går til Porr Norge

Dersom ingen klager, får Porr Norge kontrakten på byggingen av E18 Varoddbrua. Selskapet leverte det laveste tilbudet på ca. 542 millioner.

Les Varoddbrua går til Porr Norge

Fire av ni som vil prekvalifiseres er norske

Ni entreprenører har søkt om prekvalifisering til konkurransen om totalentreprisen for E6 Arnkvern-Moelv. Men bare fire er "norske".

Les Fire av ni som vil prekvalifiseres er norske

Kruse Smith lavest på Røyrdalstunnelen

Fem entreprenører er interessert i jobben med å utvide Røyrdalstunnelen og legge om fylkesveg 45 i Dirdal. Kruse Smith har levert lavest pris.

Les Kruse Smith lavest på Røyrdalstunnelen

Cat gikk ned 18 prosent i 2016

Verdens største anleggsmaskinprodusent, Caterpillar, har slitt de siste årene. Et vanskelig hjemmemarked og ugunstig valutasituasjon var hovedårsaken til at omsetningen sank 18 prosent i 2016.

Les Cat gikk ned 18 prosent i 2016

Framtidig E39-bru blir utvidet

To parallelle bruer fører riksveg 580 over Harald Skjolds veg i Bergen. Om noen år får riksvegen status som E39. I den forbindelsen må den ene brua utvides i bredden. Den jobben er nå ute på anbud.

Les Framtidig E39-bru blir utvidet

Stort sprik på elektrojobb i Østfold

Elektroentreprenørene er svært uenige om hva de skal ha for drift og vedlikehold av elektriske anlegg i Østfold. Traftec fra Grimstad ligger lavest med et anbud på 26 millioner kroner. 5 av 7 anbud ligger mer enn 50 prosent høyere.

Les Stort sprik på elektrojobb i Østfold

Gjennomslag på Bjarkøyforbindelsen

I går gikk siste salve av på Bjarkøyforbindelsen, tunnelen som skal binde sammen Grytøya og Bjarkøy i Troms. Tunnelen er den første undersjøiske tunnelen som LNS bygger.

Les Gjennomslag på Bjarkøyforbindelsen

Full fart på polsk vegbygging

Polen girer opp vegbyggingen, og skal i år bruke 43 milliarder kroner på nye motorveger.

Les Full fart på polsk vegbygging

Bomskilt-krangel mellom Oslo-byråd og statsråd

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) somler med nye bomsatser i kollektivsatsingen i Oslo.

Les Bomskilt-krangel mellom Oslo-byråd og statsråd

Klare til å redde sommeren!

I 60 år har snøfreserprodusent Tokvam AS jobbet med vinterprodukter. Nå angriper de sommeren!

Les Klare til å redde sommeren!

Tidlig start på asfaltsesongen i Alta

Veidekke kjører allerede nå igang asfaltsesongen på sin nye asfaltfabriikk i Alta. Første produksjon går til Sørkjostunnelen.

Les Tidlig start på asfaltsesongen i Alta

Peab kan overta etter Veidekke i Romerike øst

Veidekke ligger godt an til å beholde driftskontrakten for området Kongsvinger. I Romerike øst har Peab mulighet til å overta etter Veidekke.

Les Peab kan overta etter Veidekke i Romerike øst

Dette er landets beste asfaltlag

Asfaltlaget fra NCC i Telemark er kåret til landets beste asfaltleggere. Dette skjedde på Asfaltdagen, som i dag samler 300 deltagere i Oslo.

Les Dette er landets beste asfaltlag

NCC seiler til milliardprosjektet på Færøyene

Første lasteskip med flere hundre tonn tunnelmaskiner og materiell seiler i dag til Eysturoyar- og Sandoyartunnel-prosjektet på Færøyene.

Les NCC seiler til milliardprosjektet på Færøyene

Enige om nullvekst i biltrafikken i Oslo

Oslo, Akershus og Staten er enige om en bymiljøavtale for Oslo og Akershus. Avtalen går til 2023 og har som målsetting at det ikke blir vekst i biltrafikken.

Les Enige om nullvekst i biltrafikken i Oslo

Vant asfaltering av Torp Sandefjord lufthavn

Lemminkäinen Norge skal legge 75 000 tonn asfalt for Torp Sandefjord lufthavn. Prestisjeprosjektet skal gjennomføres i 2017.

Les Vant asfaltering av Torp Sandefjord lufthavn

Fant 2879 artikler. Viser 1–50.