BetonmastHæhre kjøper Tronrud Gruppen

BetonmastHæhre har inngått avtale om kjøp av Tronrud Gruppen. Gruppen består av entreprenørselskapene Tronrud Bygg, Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg. 

Konsernsjef i BetonmastHæhre Jørgen Evensen og konsernsjef i Tronrud Gruppen Haakon Tronrud
Konsernsjef i BetonmastHæhre Jørgen Evensen og konsernsjef i Tronrud Gruppen Haakon Tronrud
Redaksjonen Våre Veger
10. mai 2017 - 08:50

Tronrud Bygg er den ledende entreprenørbedriften på Ringerike, en region som ventes vokse kraftig og hvor BetonmastHæhre til nå ikke har vært tilstede.

-Ringeriksregionen spås en kraftig vekst i årene som kommer. Kjøpet av Tronrud Gruppen gir BetonmastHæhre en ledende posisjon i dette strategisk viktige markedet, og kompletterer vår virksomhet på Østlandet. Samtidig vil Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg både styrke og komplettere vår eksisterende virksomhet på Innlandet og i anlegg,  sier Jørgen Evensen, konsernsjef i BetonmastHæhre.

Haakon Tronrud etablerte Tronrud Bygg i 1976, og selskapet har utviklet seg fra en tradisjonell trehusbygger til et moderne entreprenørkonsern. Hovedkontoret ligger på Hønefoss. Avtalen innebærer at Haakon Tronrud går inn på eiersiden i BetonmastHæhre.

-Bygg og anleggsbransjen går mot en konsolidering. Vårt lokalmarked vil i tiden fremover by på enda flere og større prosjekter, og kapasitet ville blitt en begrensning hvis vi hadde fortsatt å stå alene. Denne avtalen gir veldig gode muligheter både for selskapene og ikke minst for mine lojale medarbeidere. Avtalen vil styrke selskapene, sikre utvikling for medarbeidere og gi trygge, gode og attraktive arbeidsplasser i fremtiden, sier Haakon Tronrud,  konsernsjef i Tronrud Gruppen.

BetonmastHæhre er et av Norges største entreprenørkonsern innenfor bygg, anlegg og eiendom. Konsernet har over 2300 medarbeidere, og omsetningen i 2017 vil ligge på rundt 10 milliarder kroner. Tronrud Gruppen hadde i 2016 en omsetning på 700 millioner kroner og cirka 245 medarbeidere. I tillegg til Tronrud Gruppen, er det nylig blitt kjent at også anleggsgartnerselskapet Steen & Lund blir en del av BetonmastHæhre konsernet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.