NYHETER

BMO i en klasse for seg

BMO Tunnelsikring fra Kongsberg er i en klasse for seg i kampen om å få oppgradere tre tunneler i Troms. 23,561 milioner kroner vil BMO ha for jobben. Nærmeste konkurrent ligger 32 prosent høyere.

Bildet viser søndre portal på Skalandtunnelen på fylkesveg 862 på Senja, den lengste av de tre som skal oppgraderes. (Foto: Google)
Bildet viser søndre portal på Skalandtunnelen på fylkesveg 862 på Senja, den lengste av de tre som skal oppgraderes. (Foto: Google)
24. apr. 2015 - 18:30

Tunnelene som skal oppgraderes er den 1 894 meter lange Skalandtunnelen i Berg kommune, den 1 517 meter lange Sifjordura tunnel i Torsken og den 1 180 meter lange Bjørgatunnelen i Sørreisa.

Fire entreprenører har meldt sin interesse for å oppgradere de tre tunnelene. Foruten BMO Tunnelsikring har disse gitt anbud: Implenia (31,124 mill.), HAK Entreprenør fra Alta (33,168 mill.) og HJH Fjell og Anleggsentreprenør fra Mo i Rana (34,197 mill.).

Arbeidene omfatter bergsikring og vann- og frostsikring. Til sammen 13 950 kvm PE-skum skal monteres. Videre skal det tilrettelegges for sikkerhetsutrustning, det skal strosses nisjer for trafoer, og det skal graves grøft for høyspentkabel.

Hensikten med oppgraderingen er ikke å tilfredsstille kravene i tunnelsikkerhetsforskriften fra EU. Den gjelder bare riksveger. De tre tunnelene inngår i fylkesveger.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.