(Bilde: Fjord1)

Fergekontrakt på 2,5 milliarder kroner signert

Fjord1 og Møre og Romsdal fylkeskommune har signert den hittil største fergekontrakten i fylket. Kontrakten er på 2,569 milliarder kroner og skal gjelde fram til 31. desember 2030.

Kontrakten omfatter to av de sterkest trafikkerte fylkesvegstrekningene i Møre og Romsdal, Hareid-Sulesund og Sykkylven-Magerholm. For Hareid-Sulesund er det oppstart allerede 1. januar 2019 og for Sykkylven-Magerholm 1. januar 2020.

Samferdselssjef Arild Fuglseth i Møre og Romsdal.
Samferdselssjef Arild Fuglseth i Møre og Romsdal. Foto: Kjell Herskedal

Samferdselssjef Arild Fuglseth i Møre og Romsdal opplyser at det skal bygges nye, miljøvennlige og innovative ferger i begge samband. Det er ferger som gir en betydelig reduksjon i CO2-utslipp og som vil bruke mindre energi. Fergene vil være plug-in elektriske ferger med høy hybridiseringsgrad.  

Reduksjonen i CO2-utslipp vil, ifølge opplysninger fra fylkeskommunen, gi en reduksjon i CO2-utslippene fra 18.000 tonn årlig i dag til 1900 tonn årlig. Det gir en reduksjon på 89 prosent.

I kontrakten er det forutsatt fem nye ferjer totalt, tre på Hareid-Sulesund og to på Sykkylven-Magerholm. Hver av ferjene skal ha en kapasitet på 120 personbilenheter. Enova har bidratt med støtte til merkostnadene som følger med de strenge miljøkravene som er stilt.

Forsiden akkurat nå

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.
Les hele saken

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre. Les hele saken