Julie Brodtkorb har de siste 3,5 årene vært statssekretær/stabssjef ved statsministerens kontor. (Bilde: Tore Kristiansen, VG)

Fra Erna til MEF

Julie M. Brodtkorb blir ny administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Hun har de siste 3,5 årene vært statssekretær/stabssjef ved statsministerens kontor

- Vi er stolte og godt fornøyde med at Julie M. Brodtkorb har takket ja til den viktige stillingen som administrerende direktør i vår organisasjon.

Det beste av alt; Julie er også fornøyd og ser frem til å ta fatt på oppgaven sammen med alle ansatte i MEF. Ikke minst ser hun frem til å møte organisasjonens medlemmer og tillitsvalgte, sier Arnstein Repstad, styreleder i Maskinentreprenørenes Forbund. 

Kombinasjonen av bred ledererfaring og en sjelden kunnskap og kjennskap til det politiske livet, sammen med erfaringene og utfordringene fra næringslivet, gjorde at valget falt på Brodtkorb.

- Jeg gleder meg stort til å kunne bruke min erfaring til å lede dette forbundet som organiserer så mange viktige og gode bedrifter rundt om i hele landet. Nå skal jeg bokstavelig talt få være med å bygge landet, sier Julie M. Brodtkorb. 

Gjennom sine mange ledende roller i partiet Høyre gjennom 16 år, kjenner Julie godt til hvilke styrker og svakheter en landsdekkende organisasjon har. I tillegg har hun hatt lederoppgaver i næringslivet som administrerende direktør i kommunikasjonsbyrået JKL/MSL. 

Hun starter sin nye jobb som adm. direktør i MEF den 25. september 2017.

- Hovedstyret vil takke Trond Johannesen som har vært organisasjonens ubestridte administrerende direktør og fanebærer i de siste 16 årene for en meget viktig og god jobb for organisasjonen, sier Arnstein Repstad.

Trond Johannesen vil fortsette i en annen rolle i organisasjonen etter at Brodtkorb har tiltrådt.

Forsiden akkurat nå

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.
Les hele saken

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre. Les hele saken