Ny salve på Vollåstunnelen om morgenen 11. oktober. (Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)

God framdrift ved Kongsberg

11. oktober hadde entreprenøren sprengt de første 40 meterne av den fjerde og siste tunnelen på E134-prosjektet i Kongsberg.

Går resten av den 430 meter lange tunnelen lengst vest på prosjektet E134 Damåsen-Saggrenda like bra, kan en forvente gjennomslag en gang tidlig neste år, kanskje allerede i løpet av januar 2018, skriver vegvesen.no.

Det rapporteres om godt fjell og lite problemer med vann foreløpig. Vollåstunnelen skal som Moanetunnelen i sin helhet sprenges i en retning, fra Saggrenda mot Meheia.

Samme dag markerte den tsjekkiske entreprenøren Metrostav oppstarten på Vollåstunnelen med sin tradisjonelle, katolske Sankt Barbara-seremoni ved tunnelåpningen. Hun er skytshelgen for matematikere og for artillerister og andre yrkesgrupper som jobber med eksplosiver.

Forsiden akkurat nå

Brannslokking på Stord

Contexo fra Hønefoss har gitt det laveste anbudet på ombygging av Litlabøkrysset på Stord. Byggeleder Roberto Balzer i Statens vegvesen er ikke glad for jobben han må gjøre. - Dette er brannslokking, det er ikke en framtidsrettet løsning, sier han. Les hele saken