Heidi Fredriksen fra Flekkefjord er tredje kvinnelige asfaltlærling i NCC, og gjør at selskapet topper innen rekruttering av lærlinger til fagfeltet (Bilde: NCC)

Heidi sender NCC i tet blant norske asfaltbedrifter

Med Heidi Fredriksen (22) fra Flekkefjord som nyansatt lærling i asfaltfaget, er NCC helt i teten blant norske asfaltbedrifter innen rekruttering av lærlinger, ikke minst jenter.

Heidi startet denne uken læretiden mot fagtittelen asfaltør på NCCs utleggerlag i Vest-Agder og Rogaland. Etter ett år som lærling innen fjell- og bergverksfaget, valgte hun å bytte til asfaltfaget.

– Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, ofte utendørs som passer meg bedre. Asfaltfaget er et omfattende fagfelt som jeg gleder meg til å lære mer om, sier Heidi Fredriksen.

Hun blir dermed den tredje kvinnelige lærlingen i asfaltfaget innen NCC Industry. Med 22 asfaltlærlinger er NCC også den bedriften med flest lærlinger totalt innen dette fagfeltet.

 

 Aktivt rekrutteringsarbeide

Første dag i ny jobb. Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC.
Første dag i ny jobb. Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC. Foto: NCC

– Det er svært gledelig. Vi har over tid jobbet bevisst med å rekruttere flere lærlinger ikke minst til asfaltfaget, og samtidig øke andelen jenter inn i bransjen, sier Even Hedland som er opplæringsansvarlig i NCC.

– Det nyter vi godt av nå. I tillegg har vi mange dyktige lærlinger som er de beste ambassadører i markedsføringen, sier Hedland, som hvert år rekrutterer opp mot 60 nye lærlinger i en rekke fag til selskapet.

Fredriksen kan se fram til en spennende og omfattende læretid fram mot fagprøve. Når årets utlegger-sesong er over, skal hun blant annet jobbe ved NCCs asfaltlaboratorium i Drammen, på selskapets verksted på Mjåvann og ved et av NCCs asfaltverk i Sørøst-Norge.

– Vi ønsker å gi våre lærlinger et skikkelig opplæringstilbud. Det krever at vi som selskap har arbeid til lærlingene og at vi gir hver enkelt en god oppfølging i læretiden, sier Even Hedland.

 

Lærlinger nødvendig for vekst

NCC har ambisjoner om ytterligere vekst i asfaltvirksomheten.

– Vår ambisjon er ytterligere vekst. Det krever et solid grunnfjell av fagarbeidere. Derfor er det viktig for oss å ta inn lærlinger, sier asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen. 

Forsiden akkurat nå

Ny utlysning av gangbru i Flekkefjord

For fire år siden ble planen om en kommunal, bevegelig gangbru i Flekkefjord sentrum skrinlagt. Det eneste anbudet som kom inn, var altfor høyt. Nå gjør kommunen et nytt forsøk med en fast bru. Anbudsfristen er satt til 29. september. Les hele saken

Lemminkäinen leder ved Stad

Et anbud på 62 millioner kroner gir Lemminkäinen en ledelse på vel 6 prosent i kampen om en rassikringstunnel i Selje kommune. Ytterligere fem entreprenører har meldt sin interesse for jobben. Les hele saken

Sørlandsbedrift inn i Norva24

Sørmiljø i Kristiansand og Grimstad er foreløpig siste tilvekst i Norva24-konsernet. I løpet av tre år har de vokst seg til å bli Nordens største selskap innen tjenestespekteret veg, høytrykksspyling og tømmetjenester. Les hele saken

Veidekke vokser videre

Veidekkes andre kvartal ga en omsetning på 8,3 milliarder, og et resultat før skatt på 421 millioner kroner. Aldri før har selskapet hatt så stor ordrereserve som nå. Les hele saken