Kollektivfelt i Oslo på anbud

Busser og drosjer får lettere adkomst mot Oslo sentrum fra sør. Et halvannen kilometer langt kollektivfelt på E6 skal gjøre det mulig å passere mange biler i morgenrushet. Anbudsfristen er satt til 27. juni.

Denne bussen kommer seg greit fram på E6 sent på ettermiddagen, men i morgenrushet er det verre. I begynnelsen av november skal blir det mye bedre.
Denne bussen kommer seg greit fram på E6 sent på ettermiddagen, men i morgenrushet er det verre. I begynnelsen av november skal blir det mye bedre. Bilde: Anders Haakonsen
2. juni 2016 - 01:25

Kollektivfeltet skal inngå i nordgående kjørebane mellom Mortensrud og Skullerudkrysset.
Den som får kontrakten, kan ikke ligge på latsiden. I følge Vegvesenets overslag vil entreprenørarbeidet komme på mellom 20 og 25 millioner kroner. Likevel er anleggstiden knapt tre måneder. Vegvesenet tar sikte på anleggstart 8. august. I begynnelsen av november må jobben være fullført.
Den aktuelle strekningen ligger mellom Klemetsrud og Ryen. Det nye kollektivfeltet får en bredde på tre meter. Ved siden av feltet blir det en 50 cm bred skulder.
Nesten 20 000 kbm skal fjernes for å gi plass til kollekttivfeltet. 6 800 kbm går til fyllplass, mens 12 400 kbm skal behandles som forurensete masser.
Det vil bli trafikk på to felt i begge retninger i hele anleggstiden, men de to feltene inn mot sentrum vil bli midlertidig innsnevret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.