Bildet viser en del av tilførselsvegen fra øst. Brua over Sandsfjorden ses i bakgrunnen.

Kruse Smith lavest på Sandsfjordforbindelsen

Kruse Smith fra Sandnes ligger best an av fire entreprenører som har gitt pris på tilstøtende veger til Sandsfjordbrua. Anbudet er på 205,8 millioner kroner. 

Anbudskonkurransen er dominert av rogalendinger. Bertelsen & Garpestad fra Egersund er nr. to med et anbud på 213,7 mill, Veidekke er nr. tre med 229,1 mill., og Risa fra Hå kommune på Jæren følger like bak med 230,5 mill.

Det laveste anbudet ligger litt høyere enn byggherrekalkylen.

Sandsfjorden ligger i Suldal kommune i Rogaland. Oppdraget omfatter til sammen fem kilometer veg hvorav 1 435 meter skal gå i tunneler. På østsiden av fjorden blir det tre tunneler, på vestsiden blir det to. Den lengste tunnelen blir 395 meter lang, den korteste 170 meter.

Brua over fjorden blir en 580 meter lang fritt-frambyggbru med et hovedspenn på hele 290 meter. Brubyggingen lyses ut etter sommerferien.

Høsten 2015 skal forbindelsen over Sandsfjorden erstatte fergesambandet Sand-Ropeid på fylkesveg 46.

 

 

Forsiden akkurat nå

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.
Les hele saken

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre. Les hele saken