MASKINER & UTSTYR

10 nye Volvo-lastebiler til Aurstad

Aurstad AS  mottok nylig 10 like Volvo FH16 750 - for andre gang!  Ogsår i 2014 ble det levert en tilsvarende ordre til entreprenørselskapet.

Redaksjonen Våre Veger
23. aug. 2017 - 13:33

To ganger på 4 år har dette entreprenørfirmaet gått til innkjøp av 10 Volvo FH16 750. Ved den siste ordren, ble ingen biler byttet inn, fortsatt er de fire år gamle bilene som ble innkjøpt i 2014 i full drift. Til sammen har dette firmaet 40 Volvo i daglig transport på anlegg rundt omkring i landet.

Volvos egen "verdensmester”

Det finnes ingen i Norge som selger så mange Volvo FH16 750 som Jan Erik Roset hos Trucknor Sogn og Fjordane AS i Sandane. Kanskje ikke i verden! Forrige leveranse på 10 var «verdensrekord» når det gjaldt en leveranse av Volvos sterkeste på verdensbasis.

Den sterkeste utgaven av Volvo, har sine store markeder i Norge, Sverige og Italia, og faktisk går rundt 15 prosent av den totale produksjonen til Norge. At det er Sogn og Fjordane som er det største fylket for denne type bil, er vel ikke helt tilfeldig.

 

Entreprenøren Aurstad AS

Vis mer

De har sitt hovedkvarter i Ørsta, rett ved flyplassen. I dag er de 175 ansatte, de har 20 vegprosjekter gående og en maskin- og bilpark på 298 enheter. De fleste av de nye Volvo FH16 750 skal inn i transport på anleggene som bygger E39 utenfor Bergen.

Kjell Arne Aurstad, som er grunnleggeren av firmaet, var til stede ved overleveringen og begrunnet kjøpet med Volvos, etter hans mening, uovertrufne egenskaper på flere områder. Han fremhevet spesielt I-Shift girkassa med det nye tungtrekkerprogrammet. I tillegg til nyvinningen VDS (Volvo Dynamic Steering).

Det skal også nevnes at firmaet kjøpte sin første Volvo i 1985 og de var også det første firmaet som gikk til innkjøp av en F16 i 1988 – for øvrig den første som kom til Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.