Tokvam slipper vinter-nyhetene

En prisgunstig selvlastende strømaskin og en ny utgave V-fres i heavy-duty konstruksjon er nyhetene Tokam tar fram foran vintersesongen.

Det nærmer seg 30 år siden første hydrauliske strømaskin ble utviklet hos Tokvam as og den ble laget etter en vinter med lite snø og mye is på slutten av 80-tallet. I august 2017 er den nyeste utgaven Tokvam strømaskin leveringsklar.

-Dette er en selvlastende strømaskin bygget etter skuffeprinsippet. SMA800 er en prisgunstig selvlastende strømaskin for mellomstore bæremaskiner opp til 5-6 tonn. SMA800 har 800 liter volum og 2 meter strøbredde. Maskinen er forsterket med utstrakt bruk av Domex 655 høyfast stål i konstruksjonen. Under utviklingsprosessen har vi hatt høyt fokus på vektreduksjon for å kunne kjøre maks mengde strømaterial i frontlaster eller fronthydraulikk på mindre traktorer og hjullastere, forteller daglig leder Finn Kristian Tokvam.

 

Heavy-duty konstruksjon

I tillegg lanserer Tokvam modellen 255HSV, en ny utgave V-fres i en heavy-duty konstruksjon som innehar 59 års kunnskap, velprøvd teknologi og forbedringer siden den første Tokvam V-fresen kom på markedet i 1958.

Tokvams egenutviklede hengslede innmatervinger fra 1976 er Hardox forsterket. Med viftediameter på 920mm har snøfresen meget stor kapasitet og kan kjøres i store hastigheter. Helt klart det rette valget for den som driver med profesjonell brøyting.

255HSV er best på vanskelig snø (+3 til -3 grader) takket være rette, bratte sidevinger og slitestål montert på utsiden med innfelte festebolter. Stor og åpen konstruksjon inn mot vifte gir god snøstrøm inn til utkastervifta.

Slitestålet kan flyttes ned og vendes, noe som gir 4 sliteposisjoner. Dette kan æke levetiden inntil 4 ganger, ifølge pressemeldingen fra Tokam.

Forsiden akkurat nå

Ny utlysning av gangbru i Flekkefjord

For fire år siden ble planen om en kommunal, bevegelig gangbru i Flekkefjord sentrum skrinlagt. Det eneste anbudet som kom inn, var altfor høyt. Nå gjør kommunen et nytt forsøk med en fast bru. Anbudsfristen er satt til 29. september. Les hele saken

Lemminkäinen leder ved Stad

Et anbud på 62 millioner kroner gir Lemminkäinen en ledelse på vel 6 prosent i kampen om en rassikringstunnel i Selje kommune. Ytterligere fem entreprenører har meldt sin interesse for jobben. Les hele saken

Sørlandsbedrift inn i Norva24

Sørmiljø i Kristiansand og Grimstad er foreløpig siste tilvekst i Norva24-konsernet. I løpet av tre år har de vokst seg til å bli Nordens største selskap innen tjenestespekteret veg, høytrykksspyling og tømmetjenester. Les hele saken

Veidekke vokser videre

Veidekkes andre kvartal ga en omsetning på 8,3 milliarder, og et resultat før skatt på 421 millioner kroner. Aldri før har selskapet hatt så stor ordrereserve som nå. Les hele saken