Mählers diagonal-kombiplog DPD3700 (Bilde: Sten Stromgren)

Ny frontplog fra Mählers

Mâhlers nye diagonalplog er konstruert for å kaste snøen like bra til både høyre og til venstre side.

De seneste årene har sikkerhet vært et viktig stikkord i Mählers’ utviklingsarbeid, og som andre diagonalploger har DPD fjærende skjærholder. Dette innebærer redusert risiko for skader på plogen og risiko for retningsendring ved påkjøring av oppstikkende hinder eller dersom plogen skjærer ned i underlaget.

– Mange av våre kunder har lang erfaring med ploger med faste skjær og vet hvilke risikoer som oppstår dersom plogen hugger fast i vegbanen, derfor utstyrer vi vår nye plog med fjærende skjærholder, sier Roar Wehn, salgs- og markedssjef i Mählers.

Roar Wehn forteller at utviklingen av DPD har tatt utgangspunkt i ønsker fra kundene. Da kravspesifikasjonene var klare, startet arbeidet med tegning, deretter produksjon og praktiske prototypetester.  Siden årsskiftet har en rekke førserieploger blitt kundetestet på det svenske og norske veinettet.

 

Egenskaper ved Mählers’ DPD3400- og 3700-kombinasjon

* Svært økt vingehøyde til begge sider med en utforming som ruller snøen lett

* Svingbar +- 37 grader og kaster bra til begge sider

* Fjærende skjærholder for høyeste sikkerhet

* Positiv skjærende angrepsvinkel på 55 grader for effektiv ploging uansett forhold

* Kan leveres med slapsskjær som tilleggsutstyr for maksimalt rent resultat

Forsiden akkurat nå

HAK bygger om på Rørvik

For 118 millioner kroner skal HAK Entreprenør fra Alta bygge om Rørvik fergeleie i Sør-Trøndelag. Klagefristen har ikke gått ut, men det var bare to anbydere, og den andre har gjort det klart at det ikke blir noen klage. Les hele saken

Fyrste Rogfast-kontrakt kunngjort

Den fyrste av fem entreprisar på Rogfast-prosjektet er no lyst ut. Kontrakten gjeld prosjektering og driving av to parallelle adkomst- og ventilasjonstunnelar, kvar med ei lengd på 1 980 meter. Anbodsfristen er satt til 28. september. Les hele saken