Mählers diagonal-kombiplog DPD3700 (Bilde: Sten Stromgren)

Ny frontplog fra Mählers

Mâhlers nye diagonalplog er konstruert for å kaste snøen like bra til både høyre og til venstre side.

De seneste årene har sikkerhet vært et viktig stikkord i Mählers’ utviklingsarbeid, og som andre diagonalploger har DPD fjærende skjærholder. Dette innebærer redusert risiko for skader på plogen og risiko for retningsendring ved påkjøring av oppstikkende hinder eller dersom plogen skjærer ned i underlaget.

– Mange av våre kunder har lang erfaring med ploger med faste skjær og vet hvilke risikoer som oppstår dersom plogen hugger fast i vegbanen, derfor utstyrer vi vår nye plog med fjærende skjærholder, sier Roar Wehn, salgs- og markedssjef i Mählers.

Roar Wehn forteller at utviklingen av DPD har tatt utgangspunkt i ønsker fra kundene. Da kravspesifikasjonene var klare, startet arbeidet med tegning, deretter produksjon og praktiske prototypetester.  Siden årsskiftet har en rekke førserieploger blitt kundetestet på det svenske og norske veinettet.

 

Egenskaper ved Mählers’ DPD3400- og 3700-kombinasjon

* Svært økt vingehøyde til begge sider med en utforming som ruller snøen lett

* Svingbar +- 37 grader og kaster bra til begge sider

* Fjærende skjærholder for høyeste sikkerhet

* Positiv skjærende angrepsvinkel på 55 grader for effektiv ploging uansett forhold

* Kan leveres med slapsskjær som tilleggsutstyr for maksimalt rent resultat

Forsiden akkurat nå

Mesta kan overta i Dalane

Mye skal skje hvis Presis Vegdrift skal beholde driftskontrakten for området Dalane. Et anbud på 304,9 millioner kroner holder neppe mot Mesta, som nøyer seg med 267,7 mill. for oppdraget. Les hele saken

Jevn konkurranse på riksveg 70

Det er jevn kamp om siste store oppdrag på riksveg 70 mellom Tingvoll og Meisingset på Nordmøre. 17 prosent skiller 9 anbudssummer. Lavest ligger Johs J Styltern fra Åfjord som vil ha 135 millioner kroner.

Les hele saken