Mählers diagonal-kombiplog DPD3700 (Bilde: Sten Stromgren)

Ny frontplog fra Mählers

Mâhlers nye diagonalplog er konstruert for å kaste snøen like bra til både høyre og til venstre side.

De seneste årene har sikkerhet vært et viktig stikkord i Mählers’ utviklingsarbeid, og som andre diagonalploger har DPD fjærende skjærholder. Dette innebærer redusert risiko for skader på plogen og risiko for retningsendring ved påkjøring av oppstikkende hinder eller dersom plogen skjærer ned i underlaget.

– Mange av våre kunder har lang erfaring med ploger med faste skjær og vet hvilke risikoer som oppstår dersom plogen hugger fast i vegbanen, derfor utstyrer vi vår nye plog med fjærende skjærholder, sier Roar Wehn, salgs- og markedssjef i Mählers.

Roar Wehn forteller at utviklingen av DPD har tatt utgangspunkt i ønsker fra kundene. Da kravspesifikasjonene var klare, startet arbeidet med tegning, deretter produksjon og praktiske prototypetester.  Siden årsskiftet har en rekke førserieploger blitt kundetestet på det svenske og norske veinettet.

 

Egenskaper ved Mählers’ DPD3400- og 3700-kombinasjon

* Svært økt vingehøyde til begge sider med en utforming som ruller snøen lett

* Svingbar +- 37 grader og kaster bra til begge sider

* Fjærende skjærholder for høyeste sikkerhet

* Positiv skjærende angrepsvinkel på 55 grader for effektiv ploging uansett forhold

* Kan leveres med slapsskjær som tilleggsutstyr for maksimalt rent resultat

Forsiden akkurat nå

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.
Les hele saken

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre. Les hele saken