Ny veglinje fra Moi til Bue kan bli både bedre og billigere

Ny veglinje peker seg ut som best på E39-strekningen fra Moi til Bue i Rogaland. Den antas også å være billigere enn de andre veglinjene på samme strekning.

Redaksjonen Våre Veger
16. okt. 2017 - 13:22

Planprogram for ny E39 Lyngdal vest-Sandnes var ute til offentlig ettersyn i perioden 27.02.2017 til 28.04.2017. I høringen kom det inn til sammen 161 høringsuttalelser. Blant disse var det forslag til en ny veglinje på en delstrekning fra Moi til Bue i Rogaland. Forslaget, som ligger utenfor det meldte planområdet, er bearbeidet av Statens vegvesen og funnet interessant å se nærmere på.

Den nye veglinjen kan også se ut til å være billigste utbyggingsalternativ på strekningen. I henhold til Statens vegvesens retningslinjer skal billigste alternativ alltid utredes, så fremt det er et relevant og realistisk alternativ. Ny indre korridor og planprogrammets indre korridor er begge i samsvar med konseptvalgutredningens indre korridor.

-Vi legger derfor planprogrammet ut på ny høring, samtidig som det varsles oppstart av arbeid med kommunedelplan i den nye korridoren, sier Torun Lynnebakken, planleggingsleder for prosjektet.

Lynnebakken forteller også at det vil bli holdt informasjonsmøter på Moi og Vikeså i begynnelsen av november. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.