– Vi klarer oss rimelig bra og ser optimistiisk på framtiden, sier Pretec-sjef Even Karlsen. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)

Pretec har samlet produksjonen i Kina

Etter den nylige ferdigstillelsen av en ny fabrikk i Kina har Pretec nå samlet alle sine produksjon av fjellsikringsutstyr i landet under et tak.

– Da har vi kontroll på alt selv, sier Pretec-sjef Even Karlsen. Firamet leverer det meste som trengs til tunnel- og bergsikring, samt fester og montasjedetaljer og mye annet.

– Vi klarer oss rimelig bra og ser optimistisk på framtiden, sier Karlsen.

Det går en del i moderne materialer som syrefast stål og duplex, etter at Vegvesenet har strammet inn en del spesifikasjoner for hva slags materialer som skal brukes, særlig i undersjøiske tunnelmiljøer. Firmaet produserer en del syrefaste produker i sin egen fabrikk i Belgia, som de kjøpte for et par år siden. Pretec omsetter for rundt 300 millioner kroner årlig i Norge, og totalt for mellom 500 og 600 millioner kroner.

Siden 1985 har Pretec vært leverandør av feste- og montasjedetaljer, innstøpingsdetaljer, kjemiprodukter for betongindustrien, strekkstag, bergsikrings- samt vann og frostsikringsprodukter for tunneler. 

Forsiden akkurat nå

Nordmørspakken ute på anbud

Møre og Romsdal fylkeskommune har nå utlyst anbudskonkurransen for de fire fylkesvegsambandene med frist 17. november i år. Dagens kontrakt for drift av fylkesferjene på Nordmøre går ut i 2019. Les hele saken

Nytt oppdrag til Syltern/Kruse Smith

Vegvesenet har innstilt på at arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern/Kruse Smith skal legge om fylkesveg 14 i Roan. Siste mulighet til å klage er 29. september. Hvis ingen benytter den, blir kontraktsummen 99,815 millioner kroner.

Les hele saken