Tana bru slik den ser ut i dag. (Bilde: Jarle Skoglund)
Arbeidene er så vidt kommet i gang på den nye brua i Tana. (Bilde: Jarle Skoglund)
Det ene brufundamentet, slik det så ut da Våre Veger besøkte anleggsstedet for to uker siden. (Bilde: Jarle Skoglund)

Skulle levere stålet til Tana bru - nå konkurs!

Det polske selskapet Vistal Gdynia SA, som har kontrakt på bygging av nye Tana bru i et arbeidsfellesskap med HAK Entreprenør AS, er konkurs.

- Vi har over tid vært kjent med at selskapet har hatt finansielle problemer etter betydelige tap i første halvår 2017. Styret i selskapet har tidligere søkt om restrukturering av gjelden (gjeldssanering) og torsdag ble det levert inn konkursbegjæring. Det vil ta noen uker før konkursbegjæringen eller søknaden om restrukturering/gjeldssanering blir avklart. Statens vegvesen har kontrakt med et arbeidsfellesskap av HAK og Vistal, og vi har foreløpig ikke fått melding om at en konkurs i det ene selskapet vil få konsekvenser for oppfyllelse av kontrakten, sier prosjektleder Kaare Ramberg i Statens vegvesen.

Til anleggsplassen i Tana er det kommet noen ståldeler som planlegges montert i nærmeste framtid. Det er nærmere to år igjen av byggetiden, så prosjektlederen håper og tror at det skal være mulig å åpne nybrua til avtalt tid høsten 2019.

- Sammen med kontraktspartene vurdere vi situasjonen, og i løpet av de neste en til to ukene regner vi med at det vil være mer avklart hva som blir utviklingen i saken, sier Kaare Ramberg. Det er engasjert advokat i Polen som bistår i situasjonen og det forhandles allerede med banker om overtakelse av stålet.

Forsiden akkurat nå

Brannslokking på Stord

Contexo fra Hønefoss har gitt det laveste anbudet på ombygging av Litlabøkrysset på Stord. Byggeleder Roberto Balzer i Statens vegvesen er ikke glad for jobben han må gjøre. - Dette er brannslokking, det er ikke en framtidsrettet løsning, sier han. Les hele saken