E18 slik den vil bli gjennom deler av Asker (Bilde: Statens vegvesen)

Vegvesenet vil ha sammenhengende E18-utbygging

Vegvesenet påpeker en rekke ulemper ved å dele utbyggingen av E18 Vestkorridoren fra Oslo mot Bærum i to forskjellige etapper.

Det betyr med andre ord at Vegvesenet vil ha en sammenhengende utbygging av E18-strekningen fra Lysaker til Ramstadsletta i Akershus.

– Den avtalte etappedelingen fra revidert Oslopakke 3-avtale i fjor har langt flere ulemper og høyere kostnad enn det som ble forutsatt og antatt. Vi kan ikke forsvare en etappedeling på Strand, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding mandag.

Det er i tråd med Nasjonal transportplan, som ble offentliggjort ved begynnelsen av april, der regjeringen med støtte fra KrF og Venstre gikk ut fra at hele strekningen skulle bygges ut uten opphold.

I Oslopakke 3-avtalen politikerne i Oslo og Akershus til slutt ble enige om og la fram i fjor sommer, var det imidlertid lagt opp til et kompromiss der første etappe av E18 Vestkorridoren skulle være Lysaker – Strand med tverrforbindelse til Gjønnes og Fornebu. De ble imidlertid ikke enige om hvordan den andre etappen skulle gjennomføres.

I sin vurdering påpeker Vegvesenet at en slik inndeling vil medføre ekstra miljøbelastning, i form av støy og mer luftforurensing mellom Strand og Ramstadsletta ettersom Høviktunnelen ikke bygges.

De påpeker også at kompromissløsningen innebærer dobbelt så lang byggetid, at flere hus må rives, og en ekstrakostnad på om lag 200 millioner kroner.

(©NTB)

Forsiden akkurat nå

HAK bygger om på Rørvik

For 118 millioner kroner skal HAK Entreprenør fra Alta bygge om Rørvik fergeleie i Sør-Trøndelag. Klagefristen har ikke gått ut, men det var bare to anbydere, og den andre har gjort det klart at det ikke blir noen klage. Les hele saken

Fyrste Rogfast-kontrakt kunngjort

Den fyrste av fem entreprisar på Rogfast-prosjektet er no lyst ut. Kontrakten gjeld prosjektering og driving av to parallelle adkomst- og ventilasjonstunnelar, kvar med ei lengd på 1 980 meter. Anbodsfristen er satt til 28. september. Les hele saken