Snart overtar DAB for FM også i Rogaland. Interessen for nødvendige installasjoner i tunnelene i fylket er ikke overveldende. (Bilde: Gorm Kallestad/Scanpix)

To anbud på DAB i Rogaland

To selskaper har gitt anbud på klargjøring for DAB-radio i 11 tunneler i Rogaland. TC Connect fra Oslo leder konkurransen.

11,581 millioner kroner er det laveste anbudet på. Det andre er på 13,413 millioner. Det er gitt av Paneda DAB i Selje.

Tunnelene skal utstyres med en mottaker som tar inn signalene utenfra, en sender som sender dem inn i tunnelene via en antennekabel, og en forsterker. Utstyret blir plassert i tekniske rom. Der det ikke finnes, blir det plassert i et skap.

Det blir også utstyr som gjør det mulig å avbryte radiosendinger i kjøretøyene inne i tunnelene for å gi viktige meldinger. Vegvesenet og nødetatene skal ha denne muligheten.

De 11 tunnelene er Austrått-, Byfjord-, Byhaug-, Finnøy-, Ivarsflott-, Kleppe-, Mastrafjord-, Osberg-, Bergelands-, Hillevåg-, og Storhaugtunnelen.

Mellom de tre siste, som ligger sentral i Stavanger, skal det også legges fiberforbindelse. Hensikten er at man skal kunne bryte inn i sendinger i alle tre tunnelene fra en av dem.

En opsjon inngår i oppdraget. Den gjelder levering og installasjon av DAB-anlegg i Karmøy- og Husaklepptunnelen. De er mindre enn fire år gamle og ble utstyrt for DAB før de ble åpnet. Siden har man tatt en ny type anlegg i bruk. Vegvesenet vurderer nå om man skal skifte ut anlegget i de to tunnelene for å få samme system i alle tunneler.

Forsiden akkurat nå

Mye å gjøre ved tunnel i Kåfjord

Mye skal gjøres på begge sider av tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms, som tas i bruk neste år. Oppgavene er sendt ut på en felles entreprise med anbudsfrist 4. juli. Den som får jobben skal blant annet sprenge 50 000 kbm fra en skjæring langs E6.
Les hele saken

Sikker hjemmeseier i Bergen

Staren fra Loddefjord i Bergen vil ha 40,85 millioner for en samlekontrakt i hjembyen. Det gir en ledelse på over 10 prosent. Den eneste anbyderen som ikke holder til i Bergen, ligger langt over de andre. Les hele saken