Snart overtar DAB for FM også i Rogaland. Interessen for nødvendige installasjoner i tunnelene i fylket er ikke overveldende. (Bilde: Gorm Kallestad/Scanpix)

To anbud på DAB i Rogaland

To selskaper har gitt anbud på klargjøring for DAB-radio i 11 tunneler i Rogaland. TC Connect fra Oslo leder konkurransen.

11,581 millioner kroner er det laveste anbudet på. Det andre er på 13,413 millioner. Det er gitt av Paneda DAB i Selje.

Tunnelene skal utstyres med en mottaker som tar inn signalene utenfra, en sender som sender dem inn i tunnelene via en antennekabel, og en forsterker. Utstyret blir plassert i tekniske rom. Der det ikke finnes, blir det plassert i et skap.

Det blir også utstyr som gjør det mulig å avbryte radiosendinger i kjøretøyene inne i tunnelene for å gi viktige meldinger. Vegvesenet og nødetatene skal ha denne muligheten.

De 11 tunnelene er Austrått-, Byfjord-, Byhaug-, Finnøy-, Ivarsflott-, Kleppe-, Mastrafjord-, Osberg-, Bergelands-, Hillevåg-, og Storhaugtunnelen.

Mellom de tre siste, som ligger sentral i Stavanger, skal det også legges fiberforbindelse. Hensikten er at man skal kunne bryte inn i sendinger i alle tre tunnelene fra en av dem.

En opsjon inngår i oppdraget. Den gjelder levering og installasjon av DAB-anlegg i Karmøy- og Husaklepptunnelen. De er mindre enn fire år gamle og ble utstyrt for DAB før de ble åpnet. Siden har man tatt en ny type anlegg i bruk. Vegvesenet vurderer nå om man skal skifte ut anlegget i de to tunnelene for å få samme system i alle tunneler.

Forsiden akkurat nå

Mesta kan overta i Dalane

Mye skal skje hvis Presis Vegdrift skal beholde driftskontrakten for området Dalane. Et anbud på 304,9 millioner kroner holder neppe mot Mesta, som nøyer seg med 267,7 mill. for oppdraget. Les hele saken

Jevn konkurranse på riksveg 70

Det er jevn kamp om siste store oppdrag på riksveg 70 mellom Tingvoll og Meisingset på Nordmøre. 17 prosent skiller 9 anbudssummer. Lavest ligger Johs J Styltern fra Åfjord som vil ha 135 millioner kroner.

Les hele saken