NYHETER

Vegdirektøren innlagt på sykehus

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er sykmeldt og innlagt på sykehus på grunn av en sterk forverring av sin revmatiske lidelse.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er innlagt på sykehus på grunn av sine revmatiske lidelser. Foto: Terje Bringedal/VG
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er innlagt på sykehus på grunn av sine revmatiske lidelser. Foto: Terje Bringedal/VG Bilde: Bringedal,Terje
1. des. 2014 - 10:14

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding, som samtidig orienterer om at Lars Aksnes – som leder styringsstaben i Vegdirektoratet – fungerer som vegdirektør i hans fravær.

I et intervju med Våre Veger tidligere i år fortalte Terje Moe Gustavsen om sine plager, som han har hatt i mange år. Diabetes er en ting, men den er hovedsakelig resultatet av hard medisinering mot leddgikt.

– Jeg har flere uavklarte diagnoser. Det har jeg hatt i mange år. Han nevner i fleng. Psoriasisleddgikt. En sjelden, lignende sak som kalles MAS. Alt sammen er i bunn og grunn immunforsvarssykdommer. Konsekvens: Store smerter og delvis funksjonshemming. Jevnlige betennelser har tatt så mye av musklene i anklene at det noen ganger kan være vanskelig å gå.

 

Medisiner som funker bedre

– Ja, sykdommen har sine irriterende sider; jeg er ikke i stand til å gå på ski mer. Det savner jeg. Men de siste årene har jeg fått medisiner som fungerer bedre. Jeg har alltid fått god oppfølgning og blitt tatt på alvor, og det hjelper meg med å skjære toppen av smertene. Jeg har fått mange eksperimentelle medisiner, og har slikt sett fått oppleve velferdssamfunnets goder.

– FMen dette går opp og ned som sur melk i en kattunge. Har jeg brukt mye krefter på smertehåndtering en dag så er jeg ikke mye verdt når jeg kommer hjem – eller har ferie og fri. Og det hender at det bikker over, og at jeg ikke er så ålreit å være sammen med.

På toppen av dette erfarte han for noen år siden at hjertet på et øyeblikks varsel kan doble pulsen og holde seg der (en slags variant av hjerteflimmer). Muligens en interessant erfaring i ettertid, men garantert lite morsomt når det pågår, særlig første gangen.

– Nå viser det seg at forebyggende medisinering funker bra hos meg. Men det er som å kjøre bil i annet gir med full gass. Det føles som om det skal skje ganske mye, men det går veldig smått, sa han til Våre Veger tidligere i år.

 

Jobb er beste medisin

– Men når det er sagt: Den beste medisinen er jobb. Mye handler om hvordan du håndterer situasjonen, hva du gjør det til selv, og med jobben her har jeg ikke så mye tid til å kjenne etter hvordan jeg har det. Og det er bra. «Men hva med å jobbe litt mindre?» spør noen. Svaret er nei. Jeg kan ikke forestille meg å gå på halv fart.

-Og jeg kan ikke klage. Jeg er privilegert og har mye annet å tenke på. Jeg bruker ti minutter på å medisinere meg om morgenen. Men skal du først har problemer med kroppen, så er det greit at det begynner med fysikken og ikke psyken, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen i intervjuet med Våre Veger i januar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.