NYHETER

Vegvesenet sprengte resten av Skjeggestadbrua

Hele den sørgående delen av Skjeggestad bru, som kollapset i februar, er nå sprengt. Statens vegvesen håper at det nordgående løpet kan åpnes for trafikk til sommeren.

Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Bilde: Junge, Heiko
NTB
24. mars 2015 - 12:51
Vis mer

Holmestrand (NTB): Den første delen av det sørgående løpet ble sprengt i februar, og onsdag ble resten av løpet smadret.

Det var 2. februar at det sørgående bruløpet brøt sammen da grunnen under brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade i hendelsen.

Også trafikken på det nordgående løpet ble stengt etter kollapsen, og bilister må fortsatt ta i bruk omkjøringsveier så lenge dette løpet er stengt.

– Vi regner med at det nordgående løpet på Skjeggestadbrua åpnes til fellesferien, sier avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vegvesenet til NRK.

Før åpningen kan skje, skal to av fundamentene under bruløpet forsterkes. (©NTB

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.