Rune Langfjell og hans selskap Sirumi Holding selger seg ut av Asfaltverket Mo, og overlater hele driften til Veidekke Industri. (Bilde: Jarle Skoglund)

Veidekke overtar hele Asfaltverket Mo

Veidekke Industri AS kjøper 50 prosent av aksjene fra Rune Langfjell, og blir heleier av Asfaltverket Mo.

Asfaltverket Mo AS ble etablert i 1999 og har 15 ansatte. Asfaltfabrikken ligger i Mo i Rana og ar sitt hovedmarked på Helgeland i Nordland fylke. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 90 millioner NOK.

 

-Godt tidspunkt for begge parter

- Nord-Norge utgjør en viktig del av asfaltvirksomheten vår. Dette oppkjøpet er en naturlig utvikling på et godt tidspunkt for begge parter, sier Terje Olsen, direktør for forretningsområde asfalt i Veidekke Industri.

Asfaltverket Mo AS integreres fullt inn i asfaltorganisasjonen i Veidekke Industri, og daglig leder i Asfaltverket Mo AS, Rune Langfjell, blir med videre i en ny rolle for å sikre ivaretakelse av eksisterende kunder.

Avtalen gjennomføres etter due diligence i løpet av august 2017.

 

Kjempekontrakt på E6 Helgeland Nord

I 2015 skrev Asfaltverket Mo AS kontrakt med Hæhre Entreprenør AS om å levere 220.000 tonn asfalt til den 62 kilometer lange parsellen E6 Helgeland Nord som Hæhre bygger ut for Statens Vegvesen. Det arbeidet startet i 2016 og ferdigstilles høsten 2019. 

 

Solid og god butikk

Asfaltverket Mo omsatte i 2016 for 90 millioner kroner, og leverte et driftsresultat på over 17 millioner kroner.

Asfalteventyret til Rune Langfjell startet i 1995 da han kjøpte en gammel asfaltfabrikk i Mo på rot. Fire år senere fikk han med seg Veidekke på laget, og siden den gang har de hatt et godt og fruktbart samarbeid gjennom et 50/50-eierskap. Nå overlater han hele eierskapet og driften  til Veidekke Industri AS.

Forsiden akkurat nå

Ny utlysning av gangbru i Flekkefjord

For fire år siden ble planen om en kommunal, bevegelig gangbru i Flekkefjord sentrum skrinlagt. Det eneste anbudet som kom inn, var altfor høyt. Nå gjør kommunen et nytt forsøk med en fast bru. Anbudsfristen er satt til 29. september. Les hele saken

Lemminkäinen leder ved Stad

Et anbud på 62 millioner kroner gir Lemminkäinen en ledelse på vel 6 prosent i kampen om en rassikringstunnel i Selje kommune. Ytterligere fem entreprenører har meldt sin interesse for jobben. Les hele saken

Sørlandsbedrift inn i Norva24

Sørmiljø i Kristiansand og Grimstad er foreløpig siste tilvekst i Norva24-konsernet. I løpet av tre år har de vokst seg til å bli Nordens største selskap innen tjenestespekteret veg, høytrykksspyling og tømmetjenester. Les hele saken

Veidekke vokser videre

Veidekkes andre kvartal ga en omsetning på 8,3 milliarder, og et resultat før skatt på 421 millioner kroner. Aldri før har selskapet hatt så stor ordrereserve som nå. Les hele saken